Tuesday, July 5, 2016

Taber ansigt








5 juli 2016

England taber ansigt

Af: Karsten Riise

Siden Thatcher, har England i over 30 år fået alle mulige uberettigede rabatter og særordninger. Og EU har været samarbejdsvillig.

Nu hvor Englænderne ultimativt vil det sidste, en situation som Englænderne selv har valgt, går Englænderne totalt i spåner. Englænderne ville både dette og hint – både hist og hisset –  nu står de som får (undskyld) og kan pludselig stort set INTET. Det er en hård beskrivelse, men desværre rammende.

Tidligere kunne England klare modgang. Nu, hvor modgangen jo bare skyldes dem selv, viser de den største ... (ja, jeg mangler ord). Verden må da overalt miste respekt for England.

Tab af respekt gør Englands position i verden endnu mere vanskelig. Hvem vil dog vise velvilje overfor et land, som har fået så meget, og som nu ikke står ved at leve op til deres egen beslutning?

Det vil ramme England hårdt - både i EU, som skal give dem handelslempelser som 3dje land, og ikke mindst på de østlige markeder, hvor omdømme betyder så meget, og som skal eftertragte det britiske ”Brand” hvis det skal lykkes for England bare delvist at kompensere for sit kommende tab af marked i EU.

Asiater vil mindre begære vestlige varer af et svagt England.


Karsten Riise
Partner & Editor


CHANGE NEWS
CHANGE MANAGEMENT